Onderhoud Clauscentrale door A1 Werkplan

A1 Werkplan werkt op dit moment aan het onderhoud van de Clauscentrale.
Na jaren gesloten te zijn geweest, wordt de Clauscentrale in Maasbracht weer opgestart. Vanaf eind 2020 is de centrale weer op stoom.
Het duurt nog ongeveer een jaar voordat de energiecentrale weer kan worden opgestart. Om te beginnen heeft de centrale een onderhoudsbeurt nodig.
Op dit moment is men bezig met een inspectie van de centrale waar onze mensen van A1 WERKPLAN hard aan het werk zijn om deze inspectie mogelijk te maken.
De Belgische overheid heeft besloten om in 2025 afscheid te nemen van kernenergie en moet dus op zoek naar alternatieve energiebronnen. In dat gat kan de Clauscentrale springen. Eerder dit jaar kondigde RWE al aan dat Claus C kan worden aangesloten op het Belgische net. Daarvoor zou dan nog wel een dertien kilometer lange kabel aangelegd moeten worden. Het idee om de centrale met België te verbinden bestaat al jaren, maar het komt er maar niet van. RWE blijft het plan promoten. De gaswinning in Groningen heeft geen gevolgen voor Maasbracht. De Clauscentrale zal voornamelijk gebruik gaan maken van buitenlands gas.
Claus C is een van de grotere centrales van RWE. De installatie heeft een vermogen van 1304 megawatt en kan elektriciteit leveren aan circa 3 miljoen huishoudens.

 

clauscentrale.jpg

2019-07-05 - a1werkplan