Johan Castberg TMS Load out

Bekijk enkele belangrijke video momenten tijdens de activiteiten van SBM Offshore op het Johan Castberg TMS-project. De video laat de constructie fase zien van de TMS in Dubai voordat het naar Singapore wordt verscheept voor integratie in Equinor's Johan Castberg FPSO.

The Badger Company heeft de detailed engineering en het ontwerp voor de TMS Gantry uitgevoerd als subcontractor van SBM Offshore.

Drydocks World Dubai (DDW) heeft alle vier de modules voor de TMS vervaardigd. De eerste twee modules, de Bogie Support Structure en de Lower Turret, werden in 2019 voltooid en in 2019 en begin 2020 aan de Singapore-werf geleverd. De Manifold en Gantry werden in april 2020 voltooid en veilig op het transportschip geladen en afgeleverd bij de Werf in Singapore van mei van dit jaar.

Turret Mooring System: Het ontwerp van de Turret is een Bogie-Support van 8000 ton die plaats biedt aan 21 riser-slots voor de nieuw gebouwde FPSO Johan Castberg van Equinor voor de velden van Skrugard, Havis en Drivis in de barre bedrijfsomstandigheden van de Barentszee, voor de kust van Noord-Noorwegen. De FPSO wordt permanent afgemeerd in een waterdiepte van 372 meter door middel van drie bundels van vijf meerlijnen. Het TMS stelt de FPSO in staat om onder extreme weersomstandigheden veilig op het veld te blijven, terwijl veilige operaties en de overdracht van vloeistoffen van de zeebodem via de stijgbuizen naar de FPSO worden gegarandeerd. Dit project brengt SBM Offshore naar een nieuw territorium voor de kust van Noorwegen, wat bijdraagt aan zijn portfolio van grote en complexe turret-afmeersystemen voor ruwe omgevingen, wat zijn leidende marktpositie versterkt.

2020-08-04 - The Badger Company